Door een nog nader te onderzoeken probleem met waarschijnlijk de remmen heeft Robert Doornbos vanmiddag in de kwalificatie niet zijn �vliegende ronde� kunnen afmaken. Doordat in zijn snelle ronde zijn voorwielen bleven blokkeren en Doornbos maar maximaal de vierde versnelling kon halen, besloot het team de run van de 23-jarige Rotterdammer voortijdig af te breken. Robert Doornbos zal morgen de eerste Grand Prix van Turkije vanuit de pitstraat starten.

“De auto voelde in mijn outlap al heel vreemd aan, alsof de handrem er nog op stond. Aan de achterkant voelde hij heel zwaar, terwijl de voorwielen continue blokkeerden. Samen met het team besloot ik toch mijn snelle ronde te beginnen, maar op de rechte stukken kon ik amper de vierde versnelling aantikken. Het team riep me dan ook terecht eerder naar binnen. Enorm jammer dat de mechanica een snelle ronde onmogelijk maakte, want vanmorgen was ik goed op snelheid. Hopelijk brengt de race me morgen meer geluk. Met een aangepaste strategie ga ik morgen in ieder geval weer proberen het maximale uit deze situatie te halen!”

Ook voor Christijan Albers verliep de kwalificatie niet helemaal zoals gepland. Hij had een schakelprobleem.

“We hebben veel aan de wagen gewerkt, en hij was stabieler tijdens de kwalificatie. Vanmorgen was hij nog vrij nerveus achteraan. Ik was daar blij mee, en met de grip die we wonnen. Het enige probleem tijdens de kwalificatie was eentje met het schakelen, dat heeft me wel wat tijd gekost. Behalve dat gaat de wagen zeker de goede richting uit, en het wordt morgen vast een moeilijke race, maar ik heb er vertrouwen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter