Tijd heelt niet alle wonden, maar wel het meeste averij dat het verleden heeft toegebracht. Zo ook tussen voormalige teamgenoten Mark Webber en Sebastian Vettel.

Sinds Nigel Mansell versus Nelson Piquet was er niet zoveel onenigheid tussen twee teamgenoten. Het gevecht tussen Senna en Prost was van een –geheel– andere orde, vandaar dat ik dat niet noem.

En tegenwoordig kunnen we ‘genieten’ van de steken-onder-water tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Ook deze twee hebben een dominante auto onder de kont en hebben eigenlijk alleen met elkaar te maken om het wereldkampioenschap Formule 1. Maar bij Mercedes zitten ook Toto Wolff en Niki Lauda die de zaak redelijk in toom kunnen houden.

Maar terug naar Red Bull.

Webber en Vettel waren van 2009 tot 2013 teamgenoten. Het gedonder begon in Turkije 2010 waar Vettel een inhaalpoging niet goed wist af te ronden, en daarbij zichzelf uitschakelde. Meteen werd de verhouding binnen het team kenbaar, nadat Webber de schuld kreeg van het incident terwijl het Vettel was die te vroeg naar rechts stuurde.

Jaren van politiek volgden en de twee gingen steeds minder in gesprek of omgang met elkaar. Maleisië 2013 was het absolute dieptepunt , het zogeheten Multi-21 order wat Vettel niet goed zou hebben begrepen.

Maar dat is nu voor Webber deel van het verleden. En dat verleden ligt vooral achter hem. Sterker, de voormalige teamgenoten vlogen samen naar Dubai na de Grand Prix van Melbourne.

We waren als twee stieren in de wei. Dan vecht je voor elk stukje territorium en elke koe., zo verwijst Webber naar Red Bull. Maar nu we niet meer hoeven te worstelen, is er een andere sfeer ontstaan. Eentje waarin we normaal met elkaar kunnen omgaan., zo sprak de gewezen F1-coureur die zijn loopbaan vervolgde in het WEC voor Porsche.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!