De relatie tussen Red Bull en Renault is op een nieuw dieptepunt beland. Cyril Abiteboul, directeur van de Formule 1-afdeling van Renault, beschuldigd Red Bull nu van liegen. Volgens Abiteboul heeft Red Bull ook problemen met haar chassis en schuift het nu alles op Renault af.

Naast de problemen met onze motor heeft Red Bull ook andere problemen, aldus Abiteboul in Auto Hebdo. Vooral met het chassis. Ze hebben vooral problemen met de stabiliteit van de achterkant van de auto. Dat helpt de huidige situatie ook niet.

Op de vraag of Newey liegt als hij zegt dat Red Bull vooral problemen heeft met Renault zegt Abiteboul het volgende: Het is moeilijk om een partner te hebben die liegt. Newey is een heel gerespecteerd en geweldige designer. Een van de beste in zijn vak. Maar zolang als hij actief is in de Formule 1 bekritiseerd hij al zijn motoren partners. En hij is te oud om te veranderen.

Red Bull liet eerder al weten niet blij te zijn met de manier waarop de huidige Formule 1 bestuurd wordt. Vooral de regelgeving met betrekking tot de motoren speelt daarin een hoofdrol. Volgens insiders zou Red Bull eigenaar Dieter Mateschitz zijn interesse in de sport aan het verliezen zijn en daarom zelfs een vertrek uit de Formule 1 overwegen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter