Red Bull adviseur Helmut Marko heeft enkele straffe uitspraken gemaakt over de relatie met motorleverancier Renault. De Oostenrijker is absoluut niet te spreken over de performance van de nieuwe V6 Turbo’s die uit Virgy komen.

De beste man is ervan overtuigd dat het team de beste wagen heeft gebouwd op de grid maar dat ze worden teruggehouden door de fragiele motoren die Renault levert. Het team kende een zware winter en tijdens de races loopt alles nog steeds niet naar behoren, volgens de speedtraps op het circuit van Malseisie komt Renault nog 15 km per uur te kort op de concurrentie.

Helmut Marko: Wanneer er in de komende twee tot drie maanden geen zichtbare verbetering wordt geboekt, gaan we zeer zeker praten over een alternatief. We kunnen zelf geen extra pk’s toevoegen aan de motor. We kunnen enkel hopen op problemen tussen Rosberg en Hamilton, waarna wij er tussendoor kunnen rijden.

Het is maar de vraag wie volgend jaar bereid zou zijn om motoren te leveren aan Red Bull. Mercedes, Ferrari of Honda? Naar verluidt zou ook Cosworth nog steeds een turbomotor op de draaibank hebben staan.