De laatste geruchten uit de paddock inzake de toekomst van Red Bull laten verstaan dat eigenaar Dietrich Mateschitz sterk overweegt om een eigen kampioenschap voor eenzitters op te starten, het ‘Red Bull Formula Series’, zo meldt thejudge13.com.

Het kampioenschap zou inhouden dat Adrian Newey wagens ontwerpt op aanvraag voor kandidaat teams, met een enkelvoudige specificatie van een V8 F1-motor die vroeger werd gebruikt. De rijders zouden tot 25 miljoen Amerikaanse dollar worden geboden om deel te nemen en zouden worden gecontracteerd door de promotor van het kampioenschap.

Aangezien de huidige F1-circuits onder contract vallen bij het FOM zal Red Bull niet zo maar gebruik kunnen maken van de huidige F1-circuits in hun kampioenschap. Het biedt echter wel mogelijkheden om de fans te geven wat ze willen, een competitieve racing series op historische circuits. Brands Hatch, Paul Ricard, Magny Cours, Mugello, Jerez, Imola, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. En dat is dan enkel nog voor races in Europa.

Natuurlijk is dit voorstel van Red Bull bedoelt om de F1 een loer te draaien en om Bernie Ecclestone ertoe aan te zetten om een oplossing te zoeken voor Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso hun motorenprobleem, zodat ze toch competitief aan de start kunnen verschijnen volgend jaar.

Het mag misschien onwaarschijnlijk lijken, maar met het kapitaal dat Mateschitz tot zijn beschikking heeft doet de F1 er goed aan om dit dreigement serieus te nemen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!