Vanmorgen heeft Red Bull Racing op hun eigen website bekend gemaakt, dat er een overeenkomst is met Renault Sport voor de levering van Formule 1 motoren voor de seizoenen 2017 en 2018.

Red Bull Racing en Scudería Toro Rosso zullen dus in 2017 en 2018, net als vorig seizoen gebroederlijk dezelfde motoren voeren. Beide teams behouden het recht om de krachtbron een eigen label te geven, zoals Red Bull dat dit seizoen doet met Tag Heuer. Het geeft de teams een nieuwe mogelijkheid sponsoring aan te trekken.

Christian Horner, teambaas van Red Bull daarover: We zijn erg blij dat we deze relatie kunnen voortzetten met Renault, waarmee we zo succesvol zijn geweest in de achterliggende tijd. Nu Renault een reorganisatie heeft doorgemaakt is er duidelijke vooruitgang geboekt en dat maakt het voor ons een logische stap om door te gaan met deze Tag Heuer gelabelde motor.

Red Bull benadrukt de langdurige en succesvolle relatie met Renault in het korte bericht, dat verder duidelijk weergeeft dat beide teams hernieuwd vertrouwen hebben in de kwaliteiten van de Renault-aandrijflijn en de continuïteit van de relatie.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!