Bij Red Bull is met verbazing gereageerd op de uitlatingen van Mark Webber dat het team een (psychologische) voorkeur heeft voor Sebastian Vettel. In een reactie daarop liet teambaas Christian Horner weten zeer verbaasd te zijn over de uitlatingen van Webber en dat zijn beweringen volledig ongegrond zijn:
Ik denk dat het team behoorlijk geschokt zal zijn als ze horen dat Mark dat heeft gezegd. Ik kan me alleen maar voorstellen dat het uit zijn verband is gerukt omdat hij bijzonder veel steun krijgt vanuit het team en vanuit Oostenrijk in de vorm van Dietrich Mateschitz, die uiteindelijk verantwoordelijk is voor de kans die hij heeft gekregen.

Maar Mark Webber lijkt wel recht van spreken te hebben, gezien de strubbelingen na Turkije en het verwijderen van zijn voorvleugel ten faveure van Vettel op Silverstone!

Ook teamgenoot Sebastian Vettel vind de uitlatingen van Webber moeilijk te begrijpen:
Iedereen heeft zijn eigen mening, maar volgens mij hebben we gewoon elk weekend dezelfde kansen. Het team voorziet ons van een goede wagen en uiteindelijk is dat wat je als coureur wil. Mijn seizoen gaat op en neer en wanneer er iets kapot ging was het meestal aan mijn auto. Maar denk ik dan meteen aan een samenzwering tegen mij? Nee, dat komt niet bij me op

Dat laatste is opvallend, want tijdens de GP van Monza viel er een bericht van Vettel over de boordradio te beluisteren, toen zijn motor ineens minder ging lopen:“did you do something with the engine?”. Dus ook Vettel vertrouwd zijn eigen team niet voor de volle 100 procent!

In ieder geval is het (weer) hommeles binnen Red Bull, wat in het voordeel van Alonso kan werken! De kans dat Webber volgend jaar nog voor Red Bull rijdt, lijkt bij deze flink te zijn geslonken!