Red Bull Racing heeft vandaag op Paul Ricard getest voor Pirelli. Het team reed op het Franse circuit met prototype banden voor het seizoen 2018.

Met zesentwintig graden celcius luchttemperatuur en een asfalttemperatuur van vijfendertig graden was het een prima dag om een eerste versie van de 2018 slicks te testen. Red Bull koos ervoor om niet Max Verstappen of Daniel Ricciardo achter het stuur te zetten, maar liet een oude bekende zijn terugkeer maken. Oud-Toro Rosso coureur Sebastien Buemi werkte 85 ronden af op Paul Ricard met de 2017 Red Bull RB13. Het was voor de Zwitser de eerste keer in een Formule 1 bolide sinds een bandentest begin 2016 en daarmee ook zijn eerste kennismaking met de nieuwe generatie Formule 1 bolides.

De teams die het rubber mogen testen voor Pirelli zijn naar verluid niet op de hoogte welke compound banden ze precies aan het testen zijn. Dit om ervoor te zorgen dat de teams niet meer data verzamelen van de nieuwe banden dan de teams die niet voor de bandenfabrikant testen.

Ook wordt erover gesproken dat Pirelli vanaf 2018 een extra zachte compound gaat maken. De banden voor 2017 zijn harder van structuur dan in voorgaande jaren, zo hard zelfs dat Pirelli ervoor heeft gekozen om het hardste compound niet meer in te zetten dit jaar. Mede daarom denken de Italianen eraan om een ‘Mega Soft’ compound te introduceren om toch een betere balans te vinden tussen slijtage en hardheid van de banden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!