Carlos Sainz junior zal minstens nog een maand lang op zijn tong moeten bijten, zo werd hem door Dr. Helmut Marko vertelt toen deze hem feliciteerde met zijn recentste titel. Eerder toonde de zoon van rallylegende Sainz sr. zich ontstemd over de vroege bevestiging van Max Verstappen.

De 20-jarige Spanjaard vindt dat hij een zitje bij de Italiaanse renstal wel verdiend heeft, na kampioen te zijn geworden in de WSR 3.5 [Formule Renault 3.5].
Ik denk dat ik het stoeltje bij Toro Rosso heb verdiend en ik zou een beetje teleurgesteld zijn als het iets anders zou worden dan een stoeltje op dat niveau., zo liet Sainz Jr., die net als Verstappen in het Red Bull Junior Team zit, optekenen in het Spaanse Marca.

Sainz jr. moet nu maar hopen dat Red Bull hem verkiest boven de ervaring van Jean-Eric Vergne, nu Max Verstappen overstapt vanuit de Formule 3. Twee rookies in een team zouden de ‘beslissingsmakers’ geen goed idee vinden. Of Vergne moet het zijn eer te na vinden om nog in de Toro Rosso te stappen in 2015, nadat hij tot tweemaal toe werd gepasseerd voor een promotie naar het moederteam.

Daar zal het niet op uitdraaien, dus liet junior zich ontvallen om het talentprogramma van Red Bull Racing te verlaten en elders te zoeken om zo zijn Formule 1-debuut te maken. Grote woorden van de jongeman, en dat trekt men bij Red Bull niet zo.

Vooral omdat er nu twee alternatieven minder zijn: Caterham is omgevallen [dat komt volgens mij niet meer goed, FR], terwijl Marussia met haar nagels zich nog aan de wand tracht vast te houden om niet in de afgrond te storten….


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!