Dat Sebastian Vettel in 2012 minder dominant van start is gegaan, is menig F1-fan natuurlijk niet ontgaan. Vorig jaar won de huidige titelhouder drie van de eerste vier Grands Prix.

Dit seizoen stond Vettel pas in Bahrein, de vierde race van het jaar, op de hoogste trede van het erepodium. Volgens Red Bull Racing betekent deze overwinning nog niet de ommekeer.

De rest van het Formule 1-seizoen zal namelijk net zo onvoorspelbaar zijn als de eerste vier races is de gedachte bij de Oostenrijkse renstal. Ik denk dat dit een seizoen wordt met pieken en dalen. Het gaat erom om constant te presteren en als je niet kunt winnen, moet je het maximale aantal punten zien te pakken. En als je kan winnen, moet je er staan., aldus teambaas Christian Horner van Red Bull Racing.

Horner is wel “blij verrast” dat Red Bull zowel bij de coureurs als de constructeurs de eerste plaats inneemt. We zijn er in geslaagd constant punten te scoren in de eerste vier races. We hebben vier vierde plaatsen met Mark en een tweede, eerste, vijfde en elfde plaats. Dat brengt ons aan de leiding van beide kampioenschappen, iets dat we niet hadden verwacht na de eerste paar races.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *