Red Bull heeft vanmorgen in de pits van het circuit van Jerez haar nieuwe bolide voor 2009 gepresenteerd. Enigszins opvallend is de RB5 wel, de auto heeft in tegenstelling tot de andere teams een zeer smalle neus. Red Bull hoopt met de RB5 de opwaartse lijn door te kunnen trekken.

Daarbij moet vermeld worden dat vorig jaar wel teleurstellend verliep voor het team uit het Engelse Milton Keyes. In Canada stond David Coulthard (met een flinke dosis geluk red.) nog wel op het podium maar tegen het einde van het seizoen kwam Red Bull tekort. Zusterteam Toro Rosso kon Red Bull in de laatste Grand-Priz zelfs voor blijven.

David Coulthard heeft de Formule 1 nu vaarwel gezegd en daarvoor is Sebastian Vettel gekomen. De verwachtingen omtrent Sebastian Vettel, die vorig jaar al zijn eerste Grand-Prix won zijn hoog. Vettel stuurde de RB5 vandaag meteen het circuit op, morgen is Webber aan de beurt.
Ik ben niet ontevreden, aldus Vettel. Maar het is wel enorm wennen. Als ik in die spiegels kijk heb ik een heel ander aanzicht omdat al die vleugeltjes zijn verdwenen, ook het voorzicht is nu de neus zo anders is. Maar het zal allemaal wel snel wennen.

Red Bull benadrukte verder erg tevreden te zijn over de kostenbesparingen die de FIA al voor 2009 heeft doorgevoerd. Het team zegt al tientallen miljoenen Euro’s te besparen ondanks dat het team naar eigen zeggen als erg efficiënt was.

By peter