Vandaag onthulde het nieuwe Red Bull Racing team hun wagen, ondanks het feit dat de offici�le presentatie op 3 maart in Melbourne zal plaatsvinden. Dan zal het team ook bekend maken wie als tweede rijder naast David Coulthard zal racen. Het team verwacht heel wat van hun eerste F1 wagen, de RB1, maar weet dat ze geen potten zullen breken. Aangezien Red Bull Jaguar F1 pas in november overnam, is de RB1 in feite een doorontwikkelde Jaguar, gehuld in een ander kleedje.

“We zullen onze uiterste best doen en we willen elke kans grijpen,” verklaarde teambaas Christian Horner. “Maar we hebben wagen en motor ge�rfd van de vorige eigenaars. Dus dit jaar zullen we onze grondvesten moeten leggen en de basis voor de toekomst moeten bouwen.”

De RB1 zal dit jaar nog door een Cosworth V10 aangedreven worden. Over de motor had Horner het volgende te zeggen:

“Het vermogen van de motor ziet er zeer respectabel uit. Natuurlijk zal met de nieuwe regels de betrouwbaarheid van de motor een grote rol spelen. In de helft van het seizoen hebben we een grote motorupdate gepland, maar we moeten strijden tegen enkele zeer grote concurrenten, hetgeen het er voor ons niet makkelijker op maakt.”

Vandaag maalde de RB1 enkele rondjes af in Jerez met David Coulthard aan het stuur. Later deze week zullen ook Christian Klien en Vitantonio Liuzzi – beiden in de running voor het tweede zitje – enkel tests afleggen met de RB1. Coulthard leek tevreden te zijn met de nieuwe wagen en heeft alle vertrouwen in het nieuwe team, al maakt hij zich geen illusies.

“Een GP kunnen winnen is op dit moment enkel een natte droom,”

aldus de Schot.

“Maar dat betekent niet dat met de juiste investeringen, het lokken van de juiste mensen, en het beschikken over de juiste infrastructuur, het team in de toekomst geen podiums kan veroveren,” vervolgde Coulthard. “Zie maar naar BAR. Eerst geloofde niemand in hen, maar vorig jaar stonden ze toch mooi tweede in het constructeurkampioenschap.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter