Diverse bronnen meldden dat Red Bull een motor zou hebben gevonden voor volgend jaar. Volgens de diverse bronnen is Red Bull erin geslaagd een overeenkomst te sluiten met Renault.

Renault zal Red Bull een naamloze motor leveren die Red Bull samen met motorspecialist Mario Ilien verder zal ontwikkelen. Ilien, die met zijn bedrijf Ilmor aan de basis stond van de succesvolle Mercedes-motoren bij McLaren eind jaren ’90 werkt al enkele maanden voor Red Bull. Ilien heeft zich op de Red Bull fabriek in Milton Keynes gevestigd en zal zich vooral bezig houden met de ontwikkeling van de ERS – en ICE-systemen.

Renault zou ondertussen Lotus overnemen. Volgend jaar zou nog een tussenjaar zijn en zou Lotus onder eigen naam rijden. In 2017 zou het team dan omgedoopt worden tot officiële fabrieksteam. De geruchten hierover worden steeds sterker nu deze week bij Lotus Renault-personeel is gesignaleerd. Renault zou ook Bob Bell, die vorige week bij Manor vertrok, bij het team willen vertrekken. Bell was eerder technisch directeur van het Formule 1-team van Renault en won daarmee de wereldtitels met Fernando Alonso in 2005 en 2006.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter