Motorleverancier Renault heeft bij monde van Cyril Abiteboul een deadline gesteld voor het mogelijke verlengen van het motorcontract.

Maar Red Bull wil zich nog niet vast (laten) leggen en blijft overige opties bekijken…

Daarbij helpt het niet dat in de afgelopen race [Bahrein, FR] Daniel Ricciardo op kansrijke positie reed, toen de Australier uitviel met elektrische problemen.

Daar kan Max Verstappen zijn teamgenoot het een en ander over vertellen, trouwens.

Teambaas Christian Horner vindt dat een dergelijke deadline niet bestaat. In werkelijkheid hebben we tot de zomerstop om een beslissing te nemen, zei Horner in gesprek met Motorsport-Total.com.

En dat gaat in tegen de uitspraken die Renault-chef Cyril Abiteboul eerder deed. Die sprak over een uiterste beslisdatum van 15 mei.

Hoewel Horner zegt tijd te hebben voordat de beslissing voor de motor genomen wordt, moet het ook weer niet te lang duren met het oog op de ontwikkeling van de wagen voor volgend jaar.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!