De kogel is door de kerk, Daniel Ricciardo volgt volgend jaar Mark Webber op bij Red Bull. Red Bull maakte vanavond bekend dat de Australier een meerjarig contract bij het team heeft getekend.

Dit is fantastisch, aldus Riciardo. Ik wacht hier al op sinds dat ik in in de Formule 1 debuteerde in 2011. Nu het eindelijk gebeurd is het fantastisch gevoel dat door me heen gaat. Het is een fantastische kans om volgend jaar voor het beste team samen met Sebastian Vettel te rijden. Ik wil volgend jaar resultaten behalen voor het team. Ik ben niet in de Formule 1 om 10e te worden. Ik ken het team vrij goed omdat ik in 2010 als derde rijder bij ze was. Dat maakt de overgang makkelijker. Ik heb de laatste tijd wat goede resultaten behaald, daar wil ik mee doorgaan.Tot het einde van het seizoen doe ik mijn uiterste best bij Scuderia Toro Rosso. Na het seizoen ga ik me volledig focussen op Red Bull.

Ricciardo maakt in 2011 zijn debuut bij Hispania Racing. In 2012 en dit jaar reed hij voor Toro Rosso waarbij hij vooral dit jaar in China en Engeland indruk maakte. De verwachting is dat Felix Da Costa Ricciardo bij Toro Rosso zal opvolgen.

Red Bull sprak ook met Kimi Raikkonen, de manager van de Fin liet enkele weken geleden al weten dat de gesprekken met de energiedrankengigant op niets waren uitgelopen.

By peter