Daniel Ricciardo rijdt volgend seizoen voor het fabrieksteam van Renault, zo werd recent bekend gemaakt.

Een gevoelige overstap aangezien zijn huidige en nieuw werkgever midden in een vechtscheiding zitten.

Red Bull klaagt vanwege de problemen met de betrouwbaarheid steen en been over de krachtbron van Renault. Niets voor niets besloot de racende energiedrankjesfabrikant na dit seizoen over te stappen op motoren van Honda.

Maar kan door zijn vertrek kan Red bull niet alle informatie omtrent de ontwikkeling van de auto delen met Ricciardo, die mogelijke geheimen anders zou kunnen meenemen naar Renault.

En dat kan weer ten koste gaan van de prestaties in de resterende negen races van het huidige seizoen.

Ricciardo, die volgens insiders vertrekt omdat Verstappen te dominant is, zal zijn prestaties in de resterende negen races van het huidige seizoen mogelijk zien afnemen.

Ricciardo is echter vastberaden om er het beste van te maken.

Ik wil Red Bull bedanken voor de afgelopen vijf jaar. Samen hebben we veel mooie momenten beleefd. Ik zal de herinneringen koesteren en nooit vergeten. We hebben dit jaar nog genoeg tijd om meer mooie momenten te creëren en sterk af te sluiten., zo stelt hij in een bericht op Twitter.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!