De kwalificatiesessie van vanmiddag is voor Red Bull redelijk verlopen, vindt ook het team zelf. Met David Coulthard 10de op exact een seconde van Jarno Trulli, en Vitantonio Liuzzi 13de op bijna een halve seconde verder, houdt men in de RBR-garage hoop.

Red Bull in actie“Ik ben een beetje te voorzichtig geweest in de laatste sector van mijn ronde, dus denk ik dat ik nog een halve seconde meer uit de wagen had kunnen halen,” aldus David Coulthard. We hebben hier een een beetje betere prestatie neergezet dan in Imola, maar ik denk dat we nog steeds meer uit het potentieel van de wagen moeten halen. Dat is de enige manier voor ons om vooruit te gaan. Dit gezegd zijnde, ben ik redelijk blij met de racebalans voor morgen.

Vitantonio Liuzzi gaf ook een commentaar over zijn rondje: “De kwalificatie ging niet al te goed voor mij. Ik had een probleem met de remmen in bocht 10. We hadden voor de sessie iets veranderd aan de remmen en blijkbaar deed dat het niet zo goed. Ook heb ikd e wagen geblokkeerd in de haarspeldbocht, en ben ik rechtdoor gegaan, anders was de wagen neit te slecht. Maar ik denk dat het zeer moeilijk zal worden voor ons morgen, in verband met vooruit gaan op de grid. We zullen moeten wachten en zien hoe de race zich ontwikkelt.”

Sportdirecteur Christian Horner liet weten: “David heeft vandaag een goede ronde gereden, en zoals we kunnen zien zit de grid zeer dicht bij mekaar. Hij verloor een beetje tijd in de tweede sector maar de wagen ziet er goed uit, dus ben ik zeker dat we morgen wat gaan kunnen goedmaken.”

“Tonio verloor tijd in de middelste sector nadat hij remde in bocht 10, maar dat is allemaal een deel van het leerproces. Ik ben er zeker van dat hij morgen zal antwoorden.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter