Het Red Bull duo Webber en Vettel is nog steeds vrij om tegen elkaar te racen. Dat is de boodschap vanuit de teamleiding, ondanks eerdere geluiden dat er na Monza een eerste rijder zou worden aangewezen.

Dit is een interessant gegeven, nu Red Bull ook in Singapore dominant blijkt te zijn. Het team heeft kennelijk een oplossing gevonden, dat de stijvere bodemplaat compenseert. Indien Red Bull ook zo dominant is in de kwalificatie, betekent dat Webber en Vettel elkaars voornaamste concurrenten zullen zijn vanaf de start op zondag.

Ondanks de risico’s zijn er geen afspraken gemaakt tussen de coureurs. Daar Vettel toch 24 punten achterstand heeft op Webber, waarmee Mark eigenlijk een grotere kanshebber is voor het WK. Toch staat alles nog open wat Red Bull betreft;
Wij hebben geen redenen gezien, om na de GP van Monza in te grijpen. Zolang een van de twee nog een kans maakt, zullen we beiden steunen, aldus Dietrich Mateschitz.

Eerder had adviseur Helmut Marko gezegd, dat Red Bull haar werkwijze zou veranderen indien Webber voor Vettel was geëindigd in Monza.
Marko is van mening dat Vettel zich terug kan vechten in het kampioenschap, ondanks zijn problemen eerder.

Ook verwacht men, dat Fernando Alonso zal uitgroeien tot de voornaamste tegenstander voor Red Bull. Het minste, qua pure snelheid, verwachtte hij van Jenson Button.
Maar Button is meesterlijk als het gaat om strategie en tactisch rijden. Hij heeft ons daar al eerder mee verrast., zo besloot Helmut Marko.