De relatie tussen Red Bull en Renault staat op het punt van breken na een reeks van betrouwbaarheids- en performance problemen. Red Bull heeft een contract met Renault, dat loopt tot het einde van 2016. Maar het gerenommeerde Britse Autosport citeerde anonieme bronnen die stellen dat de twee voor volgend jaar niet doorgaan.

Red Bull Racing zou nu ‘indringend‘ aansturen op een beëindiging van de samenwerking die door Renault kan worden geaccepteerd.

Red Bull-coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat moesten hun zevende motor van het seizoen laten installeren voor de Italiaanse Grand Prix van dit weekend, wat resulteerde in fikse gridstraffen.

Voor Red Bull betekent dit dat Mercedes en Ferrari de enige realistische opties zijn als leverancier voor een krachtbron van af 2016.

De toekomst van Renault in de Formule 1 is dit seizoen al langer onderwerp van speculatie.

Renault heeft recent duidelijk gemaakt dat het geen andere teams van een motor zal voorzien. Dat geeft Renault met twee opties: een belang kopen in Lotus Genii, waarbij er een deal wordt gemaakt voor een totale overname.

Daarbij speelt de huidige malaise bij het team Renault in de kaart en kunnen ze wellicht het team opkopen voor 60 miljoen euro of minder, in plaats van een aandeel voor hetzelfde bedrag.

Of de Fransen verlaten de F1, nog altijd een mogelijkheid volgens een anonieme bron.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!