Diverse Duitse en Britse media melden dat Red Bull en Renault na 2018 uit elkaar gaan. Renault zou Red Bull hebben laten weten de samenwerking, ondanks een mondeling akkoord, niet te willen verlengen.

Volgens Auto Motor und Sport is Renault niet blij met de mogelijke samenwerking van Red Bull’s zusterteam Toro Rosso met Honda. Op deze manier zou Red Bull de Honda en Renault – motoren met elkaar kunnen vergelijken, de Fransen zou hier niet van gediend zijn.

Red Bull heeft meerdere malen laten weten ontevreden te zijn met Renault, zowel over de betrouwbaarheid als het vermogen. Nu McLaren en Renault waarschijnlijk met elkaar in zee gaan zouden de Fransen definitief genoeg hebben van Red Bull.

Voor Red Bull zou dit beteken dat het in 2019 met Honda in zee zal moeten gaan. Ferrari en Mercedes hebben al eerder laten weten geen motoren te willen leveren aan Red Bull. Nieuwe motorfabrikanten, waaronder mogelijk Porsche, worden op zijn vroegst pas in 2021 in de Formule 1 verwacht.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter