Speed in SilverstoneSpeed in SilverstoneScott Speed zal tijdens de GP’s van Canada en de Verenigde Staten de derde rijder zijn van het Red Bull team. De Amerikaan, die momenteel meerijdt in de GP2 reeks, testte voor Red Bull in maart en deze week op Silverstone. Hij was daar door het slechte weer wel bijna zeven seconden trager dan Kimi Ra�kkonen.

“Dit is een geweldige kans voor mij. Zoveel te meer omdat ik tijdens het tweede weekend voor een thuispubliek kan rijden. Het is echt ongelofelijk om in een F1 wagen voor een groot publiek te rijden. Ik heb nog nooit in Montreal of Indy gereden, dus het wordt een goede ervaring voor me.”

“Ik weet niet wat ik kan verwachten, maar ik ben daar om mijn job te doen dus voel ik geen extra druk ondanks alle media aandacht die er misschien zal zijn.”

“Deze week heb ik op Silverstone gereden, en nog eens twee dagen op Barcelona na de GP van Maleisi�. Een F1 wagen is compleet anders dan alles waar ik al mee heb gereden, dus hoe meer kilometers ik kan afleggen hoe beter.”

Christian Klien, die de voorbije races als derde rijder optrad, zal opnieuw een race zitje krijgen. Omdat Speed het derde zitje toebedeeld krijgt zal Vitantonio Liuzzi even langs de kant moeten toekijken tot het circus weer in Europa beland.

Normaal gezien moest Speed woensdag al testen voor Red Bull maar door slecht weer kon hij slechts 1 installatieronde afwerken. Zijn test werd dan maar tot vrijdag uitgesteld. Spijtig genoeg kon hij door het slechte weer opnieuw niet al te veel rijden.

Christian Horner kijkt er al naar uit om Speed bezig te zien als derde rijder.
“We zullen zijn progressie met grote interesse volgen. Scott is duidelijk een van de veelbelovende talenten uit de Verenigde Staten. Zijn prestaties in Europa zijn indrukwekkend.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter