Daniel Ricciardo is in de nieuwe RB14 als snelste begonnen aan de eerste wintertest van 2018. De teamgenoot van Max Verstappen reed met een 1:20.179 de snelste rondetijd. Ricciardo reed 105 ronden zonder problemen.

In Nederland is het koud maar ook in Spanje is het niet erg warm, het was vandaag in Barcelona 5 graden. In de middag begon het ook nog eens te regenen. De snelste tijd werden dus al in de droge ochtendsessie gereden. Achter Ricciardo waren het Bottas en Raikkonen die de top drie compleet maakten. Van de top 3 reden Ricciardo en Bottas op mediums, Raikkonen op softs.

Alonso zorgde in de ochtend voor een rode vlag toen zijn achterband los kwam van de McLaren. Na de middag kon de Spanjaard alsnog 51 ronden rijden. Ook Force India testcoureur Nikita Mazepin spinde in de ochtend.

Bij Toro Rosso was er ook goed nieuws, de nieuwe Honda-motor reed 93 probleemloze ronden. Dat is al meer dan dat McLaren vorig jaar in twee dagen reed.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.