Rubens Barrichello reed vandaag het snelste kwalificatierondje ooit door een Formule 1 coureur ooit gereden. Met een gemiddelde van maar liefst 260 km/u verbeterde hij het record dat op naam stond van Montoya, ook al gevestigd op Monza. Deze zelfde Montoya slaagde er vandaag in zijn wagen tussen beide Ferrari’s in te zetten. Schumacher werd dus derde.

Barrichello:

“Al het gehele weekend heeft de wagen zijn potentieel laten zien. De wagen was erg goed en ik kon er echt alles uit halen. Ik was vooral blij met de beide Lesmo bochten, al mocht het laatste gedeelte van mijn run er ook werl zijn.”

 

“Het was bijna het perfecte rondje. Echt helemaal perfect zal natuurlijk nooit lukken, maar ik kwam er toch dicht bij in de buurt vandaag. In Monza draait het er vooral om dat je alles goed doet, het gaat niet zozeer om dat je op de limiet rijdt. Een klein foutje kan je hier een halve seconde kosten. Toch zat ik op elk punt van het circuit vlak onder de limiet, zeker in de twee Lesmo’s. Ik werd er haast opgewonden van!”

Montoya:

“Het was weer een tijdje geleden dat ik op de eerste rij stond. In de prekwalifcatie ging ik zeer snel. We wisten dat Ferrari sneller kon dan ze lieten zien. Ik maakte enkele foutjes maar zelfs zonder die foutjes zouden de rode bolides me te snel af geweest zijn. Het is echter goed om weer op de eerste rij te staan, zeker voor het team. Nu willen we alleen ook nog punten.”

 

“Het gaat morgen een interessante race worden. Gezien onze race snelheid denk ik dat het erg close zal zijn. Ik denk dat ze ook morgen net iets sterker dan ons zullen zijn, maar we zullen eerst moeten zien op wat voor strategie ze staan.”

Schumacher:

“Mijn rondje begon goed. De eerste sector is altijd een gevecht, maar het ging goed. In de laatste bocht verloor ik echter wat tijd. Ik mag daarom niet klagen met een derde tijd, ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Rubens reed een perfecte ronde en ik had er geen antwoord op.”

 

“Het voelt geweldig om na het winnen van beide kampioenschappen hier te mogen rijden. Zeker nu Rubens op pole staat en ik derde. Hopelijk kunnen we het morgen helemaal afmaken door te winnen voor de tifosi. Een beter resultaat kunnen we hen niet geven.”

Schumacher wilde ook nog even uitleggen waarom hij met de Italiaanse vlag (de tricolore) op zijn helm rond rijdt dit weekend in plaats van zijn normale helmdesign:

“Dit is mijn manier om iedereen te bedanken. De engineers, mechanici�ns, de fans. Zij geven ons hun steun en ik wil hen daarvoor mijn dank geven.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!