Pole. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) – 1:18.404

We hebben een goede kwalificatie achter de rug, We hadden dit keer geen problemen in Q2, dus het was vandaag gewoon doorduwen. Mijn eerste snelle ronde in Q3 was nog niet zo goed, maar tijdens mijn laatste snelle ronde was ik iets sneller dan Raikkonen. In de kwalificatie is het een kwestie van van geen fouten te maken en gelukkig zijn we in dit opzet geslaagd.

P2. Kimi Raikkonen (Honda) – 1.18.644

Het is leuk om weer eens van de voorste startrij te vertrekken, maar niet meer dan dat. Ik sta nog steeds niet waar ik graag wil staan. Ik ben niet blij met hoe het gaat en ben ook niet voor de volle 100% tevreden met de auto. Het is behoorlijk frustrerend, maar gelukkig viel vandaag het resultaat mee. Normaalgesproken is onze kwalificatie het slechtst, dus we zouden een sterke race moeten kunnen rijden. We hebben veel werk verzet en het is goed om van deze positie te beginnen.

P3. Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) – 1:18.821

De kwalificatie ging vrij goed. In Q1 duurde het even voordat ik op snelheid was, maar in Q2 verliep alles redelijk goed. Aan het einde van de kwalificatie reed ik twee aardige ronden, al waren er wel een paar kleine foutjes. Toch denk ik dat de derde startplaats vandaag het maximaal haalbare was. Hopelijk pakt het morgen dan goed uit. We zijn voor beide wereldtitels aan het knokken, dus het is zaak dat ik morgen zoveel mogelijk punten scoor.

P4. Fernando Alonso (Renault) – 1:18.852

We mogen tevreden zijn met de vierde plaats. Dit is een goed resultaat en het harde dat we op op vrijdag deden betaalt zich zeker uit vandaag. In Q2 hadden we het nog even moeilijk, maar met brandstof aan boord tijdens Q3 presteerde de wagen weer prima, wat bemoedigend is voor de race van morgen. Ik denk dat we morgen kunnen gaan voor een top vijf finish.

P5. Felipe Massa (Ferrari) – 1:18.874

In de eerste twee sessies deed de auto het nog fantastisch, maar tijdens de laatste sessie had ik helemaal geen grip meer en was de balans van de wagen ook niet meer zoals daarvoor. Misschien kwam het door het gewicht van de hoeveelheid brandstof die ik meehad, misschien kwam het door iets anders. De race zal in elk geval niet gemakkelijk worden vanaf de vijfde startplaats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.