De Mercedes GP W02 maakte vandaag haar debuut op de baan tijdens de eerste test van 2011 in Valencia. Michael Schumacher en Nico Rosberg mochten vanochtend het laken van de MGP W02 trekken tijdens de officiële presentatie.

Nico wist ’s ochtends 9 laps te rijden voordat hij gedwongen werd te stoppen wegens een hydraulisch mankement. De monteurs wisten het defecte onderdeel te vervangen om zo Schumacher aan het einde van de middag nog een kans te geven kennis te maken met de nieuwe bolide. Schumacher wist 15 laps te rijden voordat de sessie werd afgevlagd.

Morgen mag Nico Rosberg weer achter het stuur kruipen voor het vervolg van de testen in Valencia, Donderdag is het de beurt aan Michael Schumacher om de auto verder te verkennen.

Uiteraard hadden de heren vandaag nog wat aan de pers te melden.

Michael Schumacher: Het is altijd een speciaal moment als je een nieuwe auto voor het eerst het circuit op stuurt. Ik heb erg genoten van vandaag, ongeacht het beperkte aantal rondjes die ik kon rijden. Het ging voornamelijk over het checken van de systemen en ik kijk uit naar wat er nog komen gaat. Alles samengevat, ik ben erg blij met de lancering van onze nieuwe baby en ik kan niet wachten totdat het seizoen begint.

Nico rosberg: Het goede is dat ik me helemaal thuis en comfortabel voelde in de auto. Het is erg moeilijk een goede eerste indruk te krijgen gezien het feit dat we veranderd zijn van bandenleverancier. Het voelt gewoon als een betere auto en ik kijk uit naar een volle dag testen morgen.

Ross Brawn: Het voelde goed om de MGP W02 eindelijk op de baan te zien, zeker na al het harde werk in de fabriek ter voorbereiding op deze eerste test. Michael en Nico voelde zich beide goed in de auto, ook al hebben we maar een beperkt aantal rondjes kunnen rijden vandaag. Bij de eerste test ligt de focus op de betrouwbaarheid, welke eerlijk gezegd niet geweldig was vandaag. We gaan de komende maand de prestaties beter testen, als we wat meer kilometers gemaakt hebben.

Neem een kijkje op het Forum van F1Pits en praat mee met de fans!!