Max Verstappen reed gisteren op Rockingham zijn eerste Formule 1-kilometers. Een echte test was het nog niet, Verstappen reed vooral heen en weer op het rechte stuk om de auto en de systemen te leren kennen.

Max Verstappen:
Super mooi dat ik alvast een keer kortstondig in kon stappen. Zo’n Formule 1-auto trekt enorm snel op en blijft maar accelereren. Bij een Formule 3-auto vlakt dat na de derde of vierde versnelling af, maar hier kwam geen einde aan. Toen ik voor de eerste keer instapte, was ik gewoon rustig en reed ik weg zonder de auto af te laten slaan. Ik heb nog geen seatfitting gehad, dus het was even passen of het zou lukken met mijn stoeltje. De pedalen moesten worden afgesteld op mijn lengte en ik heb kennis gemaakt met de monteurs van Scuderia Toro Rosso.

Er zijn mij zaken over de koppeling en het wegrijden uitgelegd. Ook over een bepaalde afstelling voor als ik over het stratencircuit in Rotterdam rijd. We hebben alles gecontroleerd en het is allemaal probleemloos verlopen. Het was gaaf en smaakt naar meer. Ik zie er dus naar uit om tijdens VKV City Racing een mooie show weg te gaan geven. Het is een geweldig evenement. Ik kom er dankzij vandaag voorbereid aan en heb er al zin in!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter