Falende dynamo’s hebben Sebastian Vettel dit jaar mogelijk al 33 punten gekost. De Duitser krijgt het daarmee een stuk moeilijker dan nodig is, om zijn titel te prolongeren. Dat zegt Dietrich Mateschitz, de grote baas bij energiedrankenfabrikant Red Bull. Dietrich heeft er geen zin meer in en wil een andere leverancier van het geplaagde onderdeel.

Het Italiaanse bedrijf kan zich niet vinden in de beschuldigingen van het Oostenrijkse team, omdat de teams grote invloed hebben in het uiteindelijke ontwerp. Wij voorzien Renault sinds 2009 van de belangrijkste componenten voor KERS en de nodige knowhow, zodat de teams hun eigen systeem kunnen ontwikkelen, vertelt Magneti Marelli’s motorsportchef Roberto Dalla.

In het afgelopen jaar zat er bijvoorbeeld verschil tussen de systemen van Red Bull en Renault. Dat komt doordat onze basis door elk team apart is aangepast.

Oftewel, RBR heeft in de basis dezelfde dynamo als Lotus, Mercedes of Ferrari. Mercedes en Ferrari gebruiken echter waterkoeling voor hun dynamo. Renault is de grote fabrikant die alleen luchtkoeling gebruikt. Dat in combinatie met het feit dat Red Bull vaak op het randje zit qua aerodynamica, kan er mogelijk voor zorgen dat het onderdeel het sneller begeeft.

De problemen ontstaan dus bij Renault en Red Bull! Niet bij Magneti Marelli. Magneti Marelli is een leverancier van onderdelen, zoals men ook onderdelen van andere leveranciers gebruikt. Bij Renault zetten ze zelf de dynamo in elkaar, en dus zijn ze zelf verantwoordelijk voor de hitte-problemen.

Voor het seizoen 2013 zou Renault wel openstaan voor een wisseling van leverancier. De keus naast Ferrari-leverancier Magneti Marelli is echter zeer beperkt.

McLaren Electronic Systems zou de enige andere kandidaat zijn voor het leveren van de dynamo’s. Dat bedrijf heeft echter met de ECU aangetoond een degelijk product te kunnen leveren aan alle Formule 1-teams, zonder daarbij een van de deelnemers een onterecht voordeel te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.