Met nog vijf rally’s te gaan blijft het bijzonder spannend in het WK. Dit weekend wordt er geraced in Australi�. De echte gravelrijders zullen hier veel plezier beleven, de asfaltrijders daarentegen zullen meerdere malen vloeken, dat staat vast.

Het was M. Gronholm die hier vorig jaar won voor zijn teamgenoot H. Rovanpera, beiden met de toen ijzersterke Peugeots. Oerdegelijk zijn de Peugeots dit seizoen niet meer maar ze mogen er zeker en vast nog wezen. R. Burns staat nog steeds aan de leiding maar C. Sainz met zijn geduchte bolide, namelijk de Citro�n, volgt hem op de voet met een verschil van slechts 5 schamele puntjes!

Huidig wereldkampioen Marcus Gronholm staat dit seizoen derde in de stand op 11 punten van teamgenoot R. Burns. Veel geluk heeft hij tot nu toe nog niet gehad (5 opgaves) maar de keren dat hij w�l finishte stond hij telkens op het podium, sterker zelfs, hij won drie maal en werd eenmaal tweede.

Ook Petter Solberg mogen we zeker niet afschrijven. Hij werd hier vorig jaar derde en ook dit seizoen voelt hij zich in zijn sas bij het Subaru-team. Hij behaalde dit seizoen zijn eerste overwinning (Rally van Cyprus) en werd tweede in de rally van Finland. Met ook 38 punten achter zijn naam �n slechts 2 opgaves maakt ook hij nog kans op de titel.

Dan hebben we nog Sebastien Loeb en Markko Martin die beide 37 punten hebben verzameld. S. Loeb reed twee overwinningen bijeen (Rally van Monaco en Duitsland) en bewijst nog maar eens dat Citro�n aan een sterk seizoen bezig is. M. Martin is met een geweldig seizoen bezig en Ford zal daar op zijn minst h��l tevreden mee zijn. Door ondermeer zijn overwinningen in Griekenland en Finland bewijst hij dat hij een groot talent is.

Het belooft dus nog een spannend seizoen te worden. Tijdens de GP van Australi� zullen er 396,31 kilometers gereden moeten worden verdeeld over 24 KP’s. Vandaag wordt er een superspecial gereden met een lengte van 2,45 kilometer en morgen start de rally dan met 9 KP’s, zaterdag worden er dat tien en zondag worden er nog 4 KP’s gereden. Door het serieze tijdsverschil kan er niet onmiddellijk gepost worden maar we houden jullie up to date!

 

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter