Hyundai, het automerk waarvoor onze landgenoot Freddy Loix rijdt, trekt zich tijdelijk terug uit het wereldkampioenschap rally. Dat heeft het management van de Hyundai Motor Corporation beslist.

Het team, dat met zware financi�le problemen kampt, is wel vastbesloten om het seizoen 2003 af te werken. Of dat werkelijk het geval zal zijn, hangt af van de uitkomst van het conflict tussen Huyndia en MSD, dat instaat voor het tunen van de wagen.

Huyndia is van plan om er pas halfweg het seizoen 2006 opnieuw te staan, met een volledig nieuwe wagen. Reden voor de terugtrekking is een contractuele twist tussen het Zuid-Koreaanse merk en MSD. Een woordvoerster van MSD bevestigt het dispuut maar weigerde zich uit te spreken over de toekomst.

MSD wilde niet zeggen of het team in San Remo (3-5 oktober) aan de start komt. De woordvoerster gaf wel aan dat er daarvoor binnen anderhalve week een oplossing uit de bus moet komen. Tot zolang worden alle mechanici op non-actief gezet.

Freddy Loix, die momenteel voor Hyundai rijdt, tekende voor volgend seizoen een contract als 3de piloot bij Peugeot. Maar zijn toekomst daar is erg onzeker na het voornemen van de Internationale Automobielfederatie (FIA) om vanaf volgend seizoen nog slechts 2 wagens te laten rijden voor het WK bij de constructeurs

Belga

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter