Naar aanloop van het Amerikaans raceweekend zal de gedachte bij Ralf Schumacher nog vaak teruggaan naar de vorige GP van Amerika. De Duitser zorgde vorig jaar voor veel commotie, nadat hij een mega-klapper meemaakte op de oval. Schumacher, die toen reed voor Williams, verloor in de kombocht de controle over zijn bolide na een defect aan zijn achterwielophanging. Hij kwam daarbij achterwaarts in aanraking met de muur, om vervolgens nog een 360 te maken.

In de uren die volgden was er onduidelijkheid over de situatie waarin de Williams-piloot verkeerde. Toen sprak technisch directeur Sam Michael de verlossende woorden: ” Gelukkig is Ralf ok.  “  Michelin moest zich na afloop van de race verontschuldigen aangezien niet alleen Ralf Schumacher, maar ook Fernando Alonso door een lekke linkerachterband hard van de baan was geschoten.

De Toyota-coureur begint zonder angst aan het komend raceweekend in Amerika: ” Sinds het ongeluk is mij vaak de vraag gesteld hoe ik nu denk over Indianapolis, of ik bang geworden ben om er te rijden “  aldus Schumacher. ”  Het antwoord daarop is dat het ongeluk mijn instelling ten opzichte van het racen niet heeft veranderd. Ik ga komend weekend met dezelfde professionaliteit als altijd te werk. Bovendien heb ik voldoende andere crashes meegemaakt die mij niet negatief hebben kunne n be�nvloeden.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!