Ralf Schumacher is geen blij man. De Duitser kreeg in ��n weekend te horen dat hij zowel zijn plaats bij het team als in de race moest opgeven. En daar is hij ver van blij mee. Zelfs een persoonlijk telefoontje met excuses van Sir Frank Williams kon hij moeilijk verdragen.

De jongste van de Schumacher-broers behaalde pole-positie en een mooie tweede plaats in de race, amper een seconde achter zijn broer Micha�l. Na een uur werden zowel de Williams’en als de Toyota’s gediskwalificeerd, en was Ralf zijn tweede plaats kwijt. Het kostte ook teammaat Montoya zijn vijfde plaats, evenals Cristiano da Matta’s achtste en Olivier Panis’ tiende plek.

Ralf Schumacher zei er het volgende over:

“Sam Michael belde me via mijn gsm op. Hij vertelde me dat onze wagens onder voorbehoud waren geplaatst omdat we misschien een regel hadden overtreden. Ik dacht “oh, mijn God!”, en toen we officieel waren gediskwalificeerd zei ik “wat heb ik misdaan zodat ik dit verdient heb?” Maar het heeft geen zin om te klagen en ik ga er zeker geen zelfmoord voor begaan. Ik zal met dezelfde motivatie blijven werken en we hebben in een week de tijd om die pijn te verzachten.

Frank belde me daarna op om zich te verontschuldigen, maar dat was slecht een magere troost. Een overtreding is en blijft een overtreding, dus moeten we het aanvaarden hoewel het duidelijk pijn doet. Het is jammer want dit verpest de goede algemeen indruk die ik overhield van deze race.”

Ook teamgenoot Juan Pablo Montoya zei iets over de diskwalificatie:

“Jammer genoeg was er een onvoorziene fout van het team. Dat gebeurt en er is niets dat we daaraan kunnen doen. We zullen gewoon blijven doorwerken en we hopen om het weer goed te maken in Indianapolis.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter