De familie Schumacher bezet weer eens de eerste plek op de startgrid deze avond. Tegen alle verwachtingen in is het niet Michael maar broertje Ralf die op pole staat. De Williams rijder was iets meer dan een seconde sneller dan de Ferrari. Toch verwacht Ralf een moeilijke race vanavond.

Als je op pole staat dan heb je altijd het vertrouwen dat het een goede race zal worden. Maar dit seizoen zijn we echt aan het slabakken, zeker de laatste drie-vier races. Het zal moeilijk worden, zeker met Jenson achter me, hij heeft duidelijk een snellere wagen. Misschien kan ik mijn prestatie van een paar jaar geleden herhalen, we zullen zien.”

Volgens Ralf is het slechte kwalificatieresultaat van Ferrari te wijten aan een andere strategie. Een andere reden voor de zesde en zevende plek kan Ralf niet bedenken.

 

“Ik denk dat Ferrari heeft ingezien dat Michelin wagens heel snel waren tijdens de eerste ronden, dus gok ik dat ze hun strategie hebben aangepast. Ik denk niet dat het kan dat Ferrari zomaar van de snelste wagen naar meer dan een seconde achterstand zou vallen. Ik ben er zeker van dat Michael een geweldige race zal rijden, ook al is het moeilijk van waar hij moet starten. Je moet eerst voorbij geraken, en ik wil wel eens weten hoe ze dat gaan doen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter