Kimi Raikkonen leek gisteren op de Nurburgring naar zijn derde overwinning op rij af te stevenen toen in de allerlaatste ronde de voorwielophanging afbrak en de Fin in de grindbak eindigde.

” Ik ben zwaar gefrustreerd nadat ik de gehele race heb gedomineerd en toch uitviel in de laatste ronde. Dit is niet alleen een triest resultaat voor mezelf, maar ook voor het team dat zo hard heeft gewerkt.  “  zei Raikkonen na de race.

” Ik had een goede balans in de auto totdat een ‘flat spot’ op mijn rechtervoorwiel zorgde voor enorme vibraties. Dit leidde uiteindelijk tot een kapotte ophanging.  “

” We verliezen tien kostbare punten voor het kampioenschap. We zullen ons best blijven doen om de rest van het seizoen races te winnen, want we beschikken over een competitief pakket.  “  aldus de zwaar gefrustreerde mcLaren rijder.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!