Ferrari rijder Kimi Räikkönen heeft aangegeven dat hij ook na 2017 in de Formule 1 wil blijven. De 37-jarige wereldkampioen van 2007 heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug bij Ferrari, maar herpakte zich vorig seizoen.

Ondanks zijn solide seizoen in 2016 zitten de zware nederlagen ten opzichte van teamgenoten Alonso en Vettel in 2014 en 2015 nog vers in het geheugen en is de publieke opinie dat Räikkönen niet veel meer over heeft algemeen. Niemand schat zijn kansen hoog in om er nog een extra jaar aan te breien bij Ferrari, zeker nu er een jonge Italiaan in de persoon van Antonio Giovinazzi staat te trappelen om het stuur over te nemen van de Fin.

Räikkönen is de oudste rijder van het veld en heeft dus nog maar een contract voor dit jaar. Desalniettemin wil hij toch nog door.

Zolang ik geniet van het racen en men mijn diensten nodig heeft, zal ik in de Formule 1 blijven, en liefst bij Ferrari.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!