De pech blijft Kimi Raikkonen achtervolgen dit seizoen, voor de derde keer al moest de McLaren-coureur opgeven terwijl hij confortabel aan de leiding reed. Daarvan kon zijn rechtstreekse concurrent Fernando Alonso profiteren en de Fin heeft inmiddels al een achterstand van 36 ptn. op de Spanjaard.

” Wat kan ik zeggen?  “ vraagt Raikkonen achter de race zich af. ” Het is altijd vreselijk om te race te moeten verlaten, zeker als je aan de leiding rijdt en nog eens een ruime voorsprong op de nr. 2 hebt, is nog teleurstellender.  Maar dat is nu ��nmaal racen, maar Ik vind nu dat ik mijn portie pech wel heb gehad.  “

Ondanks alle pech die hij al heeft gehad, blijft de Fin er nog in geloven: ” Er is nog een minieme kans dat ik het kampioenschap win, maar het zal heel moeilijk worden. Aan de andere kant zijn we nog steeds in strijd om de constructeurstitel, dus gaan we door met vechten.  

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!