De nieuwe regenbanden konden Ferrari-coureur Kimi Raikkonen nog niet bekoren. De Fin nam deel aan de eerste dag van de regenbandentest van Pirelli op het circuit van Paul Ricard. De wereldkampioen van 2007 legde 99 rondjes af en eindigde als derde van de drie.

Raikkonen was niet overtuigd door de geteste prototypes van de ‘full wet’. We kunnen hiervan leren. Normaal gesproken voelen we ons niet zo thuis in natte omstandigheden, dus dit helpt ons om daar kennis over op te doen en om het te begrijpen.

Een betere regenbandentest dan hier krijg je niet, want door het sprinklersysteem zijn de omstandigheden continu gelijk. Als we Pirelli kunnen helpen, dan is het ook gunstig voor ons, dus dat is oké. De regenbanden van vorig jaar genieten onze voorkeur, maar het is te vroeg voor conclusies.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!