Kimi Raikkonen heeft voor het eerst openlijk gesproken over een mogelijk vertrek bij Ferrari. De Fin wil, wat er ook gebeurt, in de Formule 1 actief blijven. Recent werden de geruchten steeds sterker dat Raikkonen bij Ferrari vervangen gaat worden door Fernando Alonso en dan een overstap zou gaan maken naar de rallysport.

Ik ben veel te jong om met deze sport te stoppen. Mocht het dus, om welke reden dan ook, zo zijn dat ik volgend jaar niet meer voor Ferrari rijd, dan zal ik voor een ander F1 team rijden, aldus een duidelijke Raikkonen in The Daily Telegraph. Dat zal geen enkel probleem zijn want er is volop belangstelling van andere teams.

De uitspraken van de 29-jarige Fin geven andermaal voeding aan de geruchten dat Alonso inmiddels bij het Italiaanse team heeft getekend en Raikkonen daar gaat vervangen. Voor Ferrari is dat een dure grap. Er zal een afkoopsom van vele miljoenen moeten worden betaald, aangezien de wereldkampioen van 2007 een doorlopend contract heeft.

Er zijn een aantal optie’s voor de Fin. Alonso’s mogelijke overstap zou een lege plek bij Renault achterlaten, maar de meest aantrekkelijke optie lijkt de mogelijkheid om Heikki Kovalainen te vervangen bij McLaren. Teambaas Martin Withmarsh heeft recent aangegeven dat Kovalainen’s snelheid in races niet geweldig is. Ook zou het contract van Jarno Trulli bij Toyota niet verlengd gaan worden, al is het voorbestaan van dat team nog onduidelijk.

By peter