Kimi Räikkönen vindt het overdreven om alle verantwoordelijkheid voor de huidigie situatie in de Formule 1 bij het rubber neer te leggen. Volgens de Fin spelen er ook andere factoren spelen een rol.

In gesprek met Turun Sanomat, een Finse krant, laat Räikkönen weten een andere mening te zijn toegedaan. Ik denk niet dat de banden het racen op zo’n ingrijpende manier hebben verandert.

Het komt ook door de hoeveelheid brandstof waarmee we tegenwoordig de race starten. Volgens mij zouden deze banden geen problemen opleveren als we zoals vroeger met 50, 60 kilo brandstof aan boord zouden beginnen. De pitstops maakten we in die situatie na ongeveer twintig ronden.

Met de banden van Michelin of Bridgestone uit die tijd zou het precies hetzelfde zijn gegaan als we net als nu met brandstof voor de hele wedstrijd hadden gereden. De Pirelli-banden zijn goed in de kwalificaties, ze bieden veel grip en al met al zijn het gewoon goede banden., zo illustreert de wereldkampioen van 2007 dat het in zijn ogen het niet aan de Pirelli’s ligt.