Met zijn overwinning in de afgelopen race te Abu Dhabi, mag de comeback van Kimi Matias Räikkönen als geslaagd worden beschouwd. Immers dachten velen dat het de Fin net zo zou vergaan als Michael Schumacher.

Voor velen een verrassing, voor sommigen een opluchting. Maar teambaas Eric Boullier heeft nooit aan de Fin getwijfeld. Dit komt misschien voor een verrassing voor de mensen van buiten het team die aan hem twijfelden, maar dat was voor niemand in het team het geval, aldus Boullier.

Na zijn vertrek uit de Formule 1 eind 2009, stapte Kimi Raikkonen over naar het rallyrijden en in de NASCAR. Zijn ervaringen in die laatste klasse overtuigden de Fin er uiteindelijk toe terug te keren in de Formule 1. En waar dat op uitliep weten we nu [inclusief collega Jeroen Scholte, die zijn ongelijk toe durfte te geven.].

De Fin liet op vrijdag 500 T-shirts bezorgen op de Lotus-fabriek als knipoog naar de roemruchte radioboodschappen die tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi te horen waren. Leave me alone, I know what I’m doing!, zo sprak een lichtelijk geïrriteerde Raikkonen via de boordradio.

Met het geschenk laat Raikkonen zien dat zijn uitspraken niet zo gemeen bedoeld waren, als ze misschien overkwamen. Na afloop van de race had de Fin al zijn excuses aangeboden. Overigens zei Raikkonen zelf nog altijd geen fan te zijn van een groot aantal opdrachten en herinneringen via de boordradio.

Of fans deze T-shirt ook kunnen bemachtigen, was op het tijdstip van publicatie nog onbekend. Maar de Formule 1 wereld is commercieel genoeg, dus we zullen vast wel de T-shirts kunnen kopen.