Racing Team Nederland heeft zich vandaag in Veghel officieel gepresenteerd. De auto werd onthuld door Frits van Eerd en Jan Lammers. Derde coureur Rubens Barrichello moest vanwege andere race-activiteiten afhaken.
Het nieuwe team heeft een startbewijs gekregen voor de European Le Mans Series en de 24 uren van Le Mans. Racing Team Nederland heeft een splinternieuwe Dallara P217 gekocht, de afgelopen weken heeft het team al getest in Spanje en de Verenigde Staten.

Prachtig, echt een mooie auto, zo vertelt Frits van Eerd. Mensen weten natuurlijk waar die gele kleur vandaan komt, het is de kleur van Jumbo. Ik ben vroeger fan geworden van Minardi, en daar komt die gele kleur vandaan. Mijn droom was ook om gouden wielen onder de auto te hebben. De rest van het team twijfelde hierover, ik ben blij dat ze er nu toch onder zitten.

Het wordt een fantastisch avontuur. Ik ben al 25 jaar actief in de autosport en ik heb in van alles gereden. Mijn droom was altijd om nog eens de 24 uren van Le Mans te rijden. We hebben het nu kunnen organiseren, en het is heel bijzonder dat ik hier nu langs de auto sta. Ik kan hier echt mijn passie in kwijt. We hebben getest in Aragon in Spanje en dan merk je dat de auto echt heel goed en snel is. Ik ga er 100% voor, mijn doel is om competitief te zijn met Jan Lammers en Rubens Barrichello.

Ook dat is fantastisch, hoe vaak heb als Formule 1-fan naar Rubens Barrichello gekeken? Het is de meest ervaren Formule 1-coureur die er is, en ook hij is heel enthousiast. Hij test thuis op de simulator en in Sebring was hij snel. Ik zit ongeveer op 1 seconde van Barrichello en Lammers. Op nieuwe banden persen zij er alles uit, hier werk ik nog aan. Op oudere banden is het verschil kleiner. Mijn doel is ook om vooral geen schade te rijden, het gaat om 24 uren.

Jan Lammers: Voor Frits is dit ook nieuw. Hij reed in historische Formule 1-bolides. Die gaan misschien net wat harder, al ligt de topsnelheid van deze bolide in Aragon ook op 320 kilometer per uur, maar zijn niet meer zo geprepareerd als vroeger. Ze zijn net wat minder stijf of de banden zijn niet 100% geschikt voor de bolides. Hier moet Frits aan wennen, het rijden is misschien wel comfortabeler. Frits is snel, vooral op oude banden zit hij dicht bij mij en Barrichello. We kunnen tegenwoordig alles meten met data, hiervan leert Frits. In Spanje ging hij elke run sneller. We blijven hier zeker aan werken. Ik wordt steeds ouder en langzamer, als Frits zich blijft verbeteren gaan we elkaar wellicht kruizen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter