Het is inmiddels al ruimschoots bekend dat een groot deel van de RP20 van Racing Point gebaseerd is op de 2019 W10 van Mercedes.

Dat heeft tot genoeg bekvechterij en getwist geleid. Zo diende Renault na afloop van de eerste Grand Prix van het seizoen een protest in, omdat de brake ducts gekopieerd leken van de Mercedes W10 van afgelopen jaar.

Renault won de zaak en Racing Point werd bestraft, doch alleen voor de eerste race. Het team kreeg voor beide wagens een boete van 400.000 euro en zowel Sergio Perez als Lance Stroll moesten elk 7.5 WK-punt inleveren.

Ook Ferrari roerde zich, maar tot nu toe horen we daar niets meer over. Tot nu toe?

Teams moeten namelijk de complete buitenkant van de wagen zelf ontwerpen. De versnellingsbak, krachtbron en andere interne onderdelen zijn grotendeels gelijk.

Racing Point gaat evenwel de Mercedes W11 deels overnemen. De achterkant van de RP20 krijgt een upgrade en zal er praktisch hetzelfde uit gaan zien als die van de W11. Stroll en Perez kunnen dus weer even vooruit.

Gaan we weer protesten zien? Dat lijkt onwaarschijnlijk, want de FIA heeft eerder dit jaar bepaald dat klantenteams kosteloos mogen upgraden naar geregistreerde onderdelen van het team wat de onderdelen aanbiedt.

Tot nu toe.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!