Momenteel wordt er gesproken over voorstel om vanaf 2021 het raceweekend met een dag te verkorten, zodat er meer ruimte ontstaat op de kalender voor meer Grands Prix.

Dat meldt Auto, Motor und Sport donderdag. De FIA zou de activiteiten die normaal gesproken op donderdag plaatsvinden nu naar de vrijdag willen verschuiven. Op die dag zullen dan ’s ochtends de persconferenties en de technische inspectie plaatsvinden, waarna in de middag de trainingen zullen worden verreden.

Ook de tijden waarop de trainingen zullen worden gehouden gaan naar verluidt veranderen. Bij de Europese races zou de eerste training om 13:00 uur beginnen en het tweede bedrijf om 17:00 uur aanvangen. De trainingen zouden nog steeds anderhalf uur duren.

Wat ook zal veranderen is dat er geen updates meer gedurende het weekend kunnen worden doorgevoerd.

Het bericht gaat dat de auto’s op vrijdag, zaterdag en zondag identiek moeten zijn. Wanneer een coureur crasht mogen dan ook alleen dezelfde onderdelen worden gebruikt en mag men geen andere wijzigingen aan de auto doorvoeren.

Daarnaast moeten de teams van tevoren bedenken met welke vleugel ze willen rijden en mogen ze daarna wijzigingen meer aanbrengen.

Dat zou grote gevolgen kunnen hebben als het weer enorm omslaat.

We zijn benieuwd hoeveel van deze voorstellen overeind zullen blijven…


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!