Dat moet wel om in ��n van ‘s werelds 20 snelste wagens te mogen rijden. Maar het racen zit menig F1-coureur zo in het bloed, dat ze zelfs tijdens hun welverdiende vakantie nog verdergaan met ‘de snelste zijn’. Rubens Barrichello en Juan Pablo Montoya bijvoorbeeld, nemen deel aan enkele kart-races.

Rubens, geboren voor het racenRubi�ho zal plaatsnemen in een kart tijdens de 500 mijl van Brazili�. Barrichello neemt daar al lang aan deel. Het evenement is voor het eerst gehouden in 1997, gewoon om te dienen als ‘fun race’ na het seizoen. Maar het hele gebeuren is uitgegroeid en bijna alle grote motorsportnamen van Brazili� komen erheen. Rubens heeft reeds viermaal de hoofdprijs meegenomen: in ‘98, 2000, 2001 en 2002. Dat is dus driemaal op rij. Bij het zeggen van ‘op rij’ flitst er even een gedachte over Ferrari door mijn hoofd…

De Granja Viano, de naam van de race, is de zevende manche van een teamstrijd. De race zal gereden worden op 8 en 9 november in Sa� Paulo. Barrichello zal een team vormen met zijn teamgenoot in F1: Felipe Massa. Massa won de eerste race in 1997, toen hij nog een jonkie was in Formule Chevrolet. Ook IRL-ster Tony Kanaan zal bij het team horen. Kanaan won de race in 2002 met Barrichello. En ten slotte komt de jonge Andretti bij het team. Marco is zoon van zijn vader ( 😉 ) Mario Andretti, die 25 jaar geleden F1-kampioen werd (1978).

Nog in Zuid-Amerika zal de zogenaamde Formule Smiles-race gereden worden. Deze kartwedstrijd is een liefdadigheidsorganistaie. De opbrengsten worden gebruikt om het leven van kansarme kinderen te verbeteren. De wedstrijd zal plaatsvinden op 15 november in de Colombiaanse stad Cartagena. Montoya zal er rijden, alsook teamgenoot Marc Gene, Cristiano da Matta en jungleboy Antonio Pizzonia.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter