Alexander Wurz promoot de Halo opnieuw en deed opmerkelijke uitspraken daaromtrent.

De voorzitter van F1-rijdersvereniging GPDA had een interview met de Oostenrijkse krant Der Standard, waarin hij stelde dat de Halo het mogelijk zou maken om de snelheid van de Formule 1 te verhogen.

Het is niet de enige plank die Wurz misslaat: Wanneer we de auto’s veiliger maken dan kan de FIA en de wedstrijdleiding de coureurs ook sneller en agressiever laten rijden.

Wij zien dat niet gebeuren en daarvoor hoeven we alleen maar terug te denken aan Austin 2017, waar Max Verstappen na een bevlogen strijd werd teruggefloten. De FIA is nu al niet in staat om ervoor te zorgen dat er niet (onnodig) moet worden ingegrepen vanachter de groene tafel.

Dus laat staan wanneer de auto’s nog sneller zou worden, want zo zegt Wurz; Maken we de auto’s sneller, dan kunnen we in de toekomst met 400 of 450 kilometer per uur door Monaco scheuren.. Tot zover wij het weten is het verhogen van de topsnelheid nooit het doel geweest van de Halo?

De GPDA-voorzitter herhaalde: De maatschappij is veranderd. Geen enkele industrie kan het zich veroorloven dat mensen zich verwonden of zelfs dood gaan. Je moet er alles aan doen om dat te voorkomen.

Dan zouden we de oorlogsindustrie ook wel kunnen afschaffen, als we een dergelijke redenering zouden volgen…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!