Tijdens de kwalificatie kreeg Lewis Hamilton te maken met onwillige remmen. Hamilton had ervoor gekozen om de kwalificatie met remschijven van Brembo te rijden.

En dat ging dus fout, waarna Hamilton voor de race weer exemplaren van Carbon Industrie op zijn auto liet monteren.

En lijkt tegen het zere been van Red Bull en Ferrari te zijn? De FIA beschouwde de wissel als gelijkwaardige onderdelen en zag er geen overtreding van de parc ferme-regels in.

Horner was ermee oneens dat Mercedes de remmen kon vervangen voor die van een andere fabrikant. De RB10 is uitgerust met Brembo. Ik heb er moeite mee als een onderdeel van een andere fabrikant afkomstig is en duidelijk een andere karakteristiek heeft, dan het voorgaand item.

Horner zei geen officieel protest te willen indienen, maar zou de FIA wel om een “opheldering” vragen. Als je de remmen op deze manier kunt vervangen, welke onderdelen vallen er daar ook onder? Daar wil ik opheldering over., zo sprak Horner.

Mattiaci van Ferrari drukte zich diplomatieker uit: Het viel ons ook op, maar we hebben zelf genoeg te doen, om dan de remmen van de concurrentie te bespreken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!