Het Bahrein International Circuit [BIC] is blij met het besluit van de FIA,om de Grand Prix van Bahrein volgende week door te laten gaan.

Het Bahrein International Circuit [BIC] is verheugd met het statement van de FIA ten aanzien van de Bahreinse Grand Prix, samen met een verduidelijking van de commerciële rechtenhouder, na de recente speculaties in de media, luidt het statement van BIC.

De afgelopen weken werd er volop gespeculeerd over wel of niet doorgaan van de race. Formule 1-teams twijfelden om af te reizen naar Bahrein vanwege de recente toegenomen onrust in het land. Aan alle discussie maakte de FIA vrijdag een eind door te zeggen dat de Grand Prix doorgaat.

Toch heerst er voorzichtigheid. Zo adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlanders die naar Bahrein willen afreizen waakzaamheid te betrachten in verband met de huidige veiligheidssituatie.

Volgens het ministerie zijn de veiligheidsrisico’s weliswaar aanwezig, maar zijn er geen concrete aanwijzingen dat de reiziger hiervan hinder zal ondervinden, al waarschuwt Buitenlandse Zaken wel dat op verscheidende locaties, vooral in sjiitische dorpjes, zich ongeregeldheden voor kunnen doen.

De Formule 1-teams daartegen, nemen extra veiligheidsmaatregelen voor de Grand Prix van Bahrein. Dat zegt teambaas Christian Horner van Red Bull Racing. Horner verklaarde dat er geen specifiek advies door de FIA is gegeven.

De teams zijn al gewend aan extra maatregelen bij sommige races, met name in Brazilië waar gewapende overvallen in de buurt van het circuit van Interlagos een bron van zorg zijn. Vorig jaar werd tijdens de Indiase Grand Prix maatregelen genomen uit vrees voor terroristische aanslagen.

Er zijn andere races met daaraan verbonden risico’s en het is aan ieder team hoe je daar mee omgaat. Dus volgende week zal niet anders zijn., aldus de teambaas die zich neerlegt bij het besluit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *