Met Renault is er een nieuwe motorleverancier maar de problemen van McLaren zijn nog allerminst voorbij. Na drie jaar en veel motorische problemen met Honda werd er op verbetering gerekend.

Na acht dagen testen in Barcelona reed McLaren met 599 ronden het minste aantal. Ter vergelijking, wereldkampioen Mercedes reed er 1099. Ironisch genoeg reed juist Toro Rosso, met de Honda motor, 822 ronden.

Tot overmaat van ramp moest McLaren ook diverse aanpassingen maken aan het bodywork omdat de motor te heet werd. Hierdoor wordt de aerodynamicsche werking van de auto benadeeld.

Teambaas Eric Boullier kan ondertussen niet geranderen dat de problemen voor Melbourne zijn opgelost: Garanderen? Nee dat kan ik niet. Daarvoor hebben we te weinig kunnen rijden in Barcelona. Er is een groot risico op problemen. We doen ons best om McLaren weer te krijgen waar het hoort. Maar dat lukt niet in een dag. We zullen hindernissen tegen komen op onze weg terug naar de top. Maar we hebben onze kwaliteiten niet verloren om een snelle auto te ontwikkelen, hopelijk zie je dat snel op de baan.

Het doel van McLaren voor dit jaar is om weer in het middenveld te kunnen rijden. Aansluiting bij Red Bull of het fabrieksteam van Renault lijkt dus voorlopig een utopie.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.