Andy Priaulx heeft zijn Formule 1-test vast. Op 27 januari zal de Engelsman een Williams-BMW het circuit van Valencia opsturen. Priaulx is geboren op 8 augustus 1974 op het Kanaaleiland Guernsey. Hij won vorig seizoen het European Touring Car Championship, maar moest zijn titel wel delen met Dirk M�ller. Beide heren hadden 111 punten, maar Priaulx behaalde meer zeges. Ook heeft hij titels behaald in karten en motorcross. Op zijn 21ste behaalde hij de Engelse Hillclimb-titel. In 1998 haalde hij de Engelse Formule Renault Spider-titel, met dertien zeges en dertien pole-positie�s, een record dat tot op vandaag nog niet evenaard is. In 2001 richtte hij zich op de toeringwagens.

Sinds 2003 rijdt hij in het Europees TouringCar-kampioenschap met een BMW 320i. In zijn eerste seizoen voor BMW streed hij mee voor de titel tot in de laatste race, vorig seizoen won hij die met vijf overwinningen. Dat waren redenen genoeg voor Frank Williams om hem een test cadeau te geven, kwestie van eens een nieuwe ervaring op te doen. Want meer zal het ook niet worden, Priaulx is intussen al 30 jaar en dus geen kandidaat voor een Formule 1-stoeltje.

“Het was een schitterend kerstgeschenk voor mij, dat ik reeds kreeg op 4 december. Ik moest echt de tranen tegenhouden tijdens dat feestje. Sindsdien doe ik veel meer aan fysieke trainingen dan voordien, zeker mijn nekspieren ondergaan een serieuze training. Ik kan niet meer wachten voor die test en het is de beste manier om mijn contract als BMW-coureur te vieren,”

vertelde een dolgelukkige Priaulx.

Sir Frank Williams zei hetvolgende:

“Het is altijd leuk om successen te zien van een landgenoot. Ik heb Andy�s carri�re gevolgd vanaf het moment dat hij in het British Touring Car-kampioenschap begon deel te nemen in 2002. Ik hoop voor hem dat deze ervaring positief zal zijn.�

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter