Grotere kaart weergeven

22 jun 2012
10:00-11:30 Eerste vrije training
14:00-15:30 Tweede vrije training

23 jun 2012
11:00-12:00 Derde vrije training
14:00-15:00 Kwalificatie

24 jun 2012
14:00 Race

De achtste race van 2012 zal verreden worden op het Valencia Street Circuit, waar sinds 2008 de Europese Grand Prix plaats vindt. Officieel krijgt dit circuit net als Montreal en Monaco de stempel “stratencircuit”, ondanks dat delen van het circuit uitsluitend voor de race gebruikt wordt. Deze baan heeft vier lange rechte stukken maar het heeft ook de meeste bochten van alle races op de kalender. De auto’s moeten zowel een hoge topsnelheid als een goede remstabiliteit en tractie hebben, als ze aanspraak willen maken op een goed resultaat hier in het warme Spanje.

Een goede kwalificatiesessie is essentieel in Valencia, want net als het stratencircuit van Monaco biedt dit circuit weinig mogelijkheden tot inhalen. Althans, dat is hoe we het gewend zijn van deze baan. Dit jaar worden we verwend met spektakel van DRS, KERS en de uiterst grillige Pirelli banden. Bij drie van de afgelopen vier races hier in Valencia won de coureur die vanaf pole-position vertrok. Inhalen is in Valencia tot nu toe erg moeilijk gebleken en in 2011 zagen we 5 normale inhaalacties en 22 door DRS geassisteerde inhaalacties. Zal het deze keer wel een spektakel zijn?

Het huidige seizoen lijkt alle records te gaan breken, de eerste zeven races produceerde zeven verschillende winnaars van vijf verschillende teams. We hebben twee uiterst competitieve kampioensschappen en het lijkt het meest onvoorspelbare seizoen ooit te worden. Race acht staat voor de deur, krijgen we ook een achtste winnaar?

Deze race is voor de liefhebber ook Live op BBC1 te bekijken en voor de voorbeschouwing kan je zoals altijd terecht op het forum van GPPits.net.

Veel plezier met de Grote Prijs van Europa!