Grotere kaart weergeven

26 aug 2011
10:00-11:30 Eerste vrije training
14:00-15:30 Tweede vrije training

27 aug 2011
11:00-12:00 Derde vrije training
14:00-15:00 Kwalificatie

28 aug 2011
14:00 Race

De zomerstop nadert haar einde en we kunnen ons eindelijk gaan voorbereiden op de Grote Prijs van België. Het circuit van Spa-Francorchamps wordt door veel coureurs beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. Het is ondanks de vele vernieuwingen(2007) nog steeds een authentiek en oud racecircuit dat de natuurlijke glooiingen van het landschap volgt.

Vorig jaar kende we een spectaculaire wedstrijd, de Grand Prix van België stond het hele weekend bol van de spanning en van de wisselende weersomstandigheden. Mark Webber had pole gereden maar verprutste zijn start volledig. Lewis Hamilton passeerde pole-sitter Mark Webber bij de start en was vervolgens de beste op het droge en in de regen. Webber herstelde goed van zijn slechte start en werd tweede, voor Robert Kubica.

Opvallend was de crash tussen Sebastian Vettel en Jenson Button, het was een incident waar Vettel later in de race een drive through penalty voor zou krijgen.

Volgend weekend breekt het geweld weer los op het circuit waar de grote namen zich weten te onderscheiden. Helden als Juan Manuel Fangio (3), Jim Clark (4), Ayrton Senna (5) en Michael Schumacher (6), wisten hier meerdere malen te winnen.

Laatstgenoemde Duitser viert trouwens een feestje tijdens deze editie in Spa. Volgend weekend is het een indrukwekkende 20 jaar geleden dat de succesvolle Duitser zijn debuut(91) kende op het befaamde circuit van België in een Jordan. Het jaar na zijn debuut in 1992, wist Schumacher zijn eerste overwinning te behalen wederom op het circuit van Spa-Francorchamps.

Op het forum van GPPits.net zijn we reeds begonnen met de voorbeschouwing, praat je ook mee?